BarbarHack
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BarbarHack

BarbarHack Web Sitesine Hosqeldiniz....!
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Yeni başlayanlara bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 20/03/08

Yeni başlayanlara bilgiler Empty
MesajKonu: Yeni başlayanlara bilgiler   Yeni başlayanlara bilgiler Icon_minitimeC.tesi Mart 22, 2008 12:50 pm

Çaylaklara bilgiler - bölüm 1-



Herkeze selamlar.

Arkadaşlar bu dökümanda yeni başlayan arkadaşlara yüzeysel bilgi vermeyi umuyorum. Bu dökümanı ben yeni başladığımda netdeki hack sitelerinde dolaşıp okuduğum dökümanların tek kelimesini anlamadığım için yazıyorum. Bu tip bir dökümanın bana o zamanlar bayağı bir faydası olurdu hani. En azından kafamdaki bir çok soru işareti yanıtlanmış olurdu.

İlk olarak sizlere Hackerlığın tam olarak ne olduğunu açıklayim.
"Hackerler bilgisayar virüsü yazılımları geliştirilerek bir çok şifre kırmak başkalarının bilgisayarlarına girmek dosyalarını silmek yada çoğaltmak ve bunun gibi bir çok işlemi yapan bilgisayar kullanıcılarına verilen genel addır."
Hacettepe üniversitesinden bir arkadaşımız hackerların bunları yaptığını ve bu olduklarını düşünüyor. Ama ben aynı fikirde değilim.
Bence hackerlık sistemleri öğrenmek, bunların üstünde çalışmak ve bunları kullanmaktır. Unutmayınki İşler iş olarak şerefli veya şerefsiz diye ayrılmazlar, yapılışlarındaki maksada göre şerefli veya şerefsiz sayılırlar. Dahada açmak gerekirse Hackerlar bilgisayar manyağı olmuş kimselerdir. Günlerinin büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiren ve bilgisayarda istediklerini yapan insanlardır. Onlar her yönden kısıtlanmış bu dünyada netde ve bilgisayar dünyasında zekaları sayesinde kendi özgürlüklerini yaratan insanlardır. Hackerlık, yapan kişiye göre onurlu veya onursuz bir iş olur. Ben bu işi onurlu yapanların hacker olduğunu düşünüyorum.
Peki Hacking nedir.
Bir sistemin veya programın açığını kullanarak. İzin verilmeyen bir işlemin gerçekleştirilmesine Hacking denir.
Eğer bir hacker olmak istiyorsanız. İlk önce size şunu söylemek zorundayım çok okumak zorundasınız. Zeki olmak zorundasınız. Kodlardan inşa edilmiş bir dünyada, kodların efendisi olmak istiyorsanız bunları öğrenmek zorundasınız. Yani programcılık, bizler hack dersi adı altında yeni başlayanlara aslında sadece bir kaç yöntem öğretiyoruz. Ben bilgisayarın karşısında uzun yıllarımı geçirmiş olmama rağmen hala Hackerım diyemem. Hacker olmak istiyorsanız bu işin birazda içinizde olması gerekir. Maymun iştahlı bir insansanız bu dökümanı okumayı burada bırakıp bir bilgisayar oyunu açmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu işi öğrenirken gerçekten çok canınız sıkılacak. Bu işe başlamak için ideal olan hack forumlarında, hacker gruplarının sitelerinde döküman okuyup, forum takip etmektir. Eğer kız arkadaşınızla gezmek yerine elime kitap alıp okurum diyorsanız. Siz bu işin adamısınız.
Şimdi bir çok kez duyacağınız terimlerin size anlamlarını açıklamaya çalışacam.
Hacker=Hackerlık belli bir net felsefesini benimsemektir. Net dünyasında aşmaktır. Büyük işler başarmak bunlarla övünmemektir. Başkalarının yaptıklarını kullanmak değil daha iyilerini yapmaktır.
Lamer=Bu terimi, çok duyacaksınız. Lamer kendisini hacker zanneden, ama sadece bir kaç yöntem bilen adamdır. Yaptıklarını abartarak anlatır, hava atar. Yaptığı işin iyimi kötümü olduğunu düşünmez yaptıkları işin içinde zeka olmaz. Hacker olmadıklarını kabul etmezler. Bu tip adamlara çok rastlayacaksınız. Ben böyle bir adam görünce elimden geldiği kadar zarar veriyorum. Size tavsiyem bunları hiç ciddiye almamanız ve görmezden gelmeniz.
Scriptkiddy= İşte siz bu olacaksınız. Her Hacker'ın geçtiği bir yoldur. Hackerların yazdıkları programları kullanan, bunlarla deface yapan. Öğrenme açlığı içinde olan, büyük üstatları örnek alan. Haddini bilen kimselerdir. Sevilirler ve yardım görürler.

Bu üçü Sistem konusunda gelişen kısımdır. Tabii ki illegal olarak.

Bunlarda yine çok duyacağınız terimler ve yararlı bilgiler.

TCP/IP NE DEMEKTİR?
"Bilgi Ağı" üzerindeki bilgi iletimi ve paylaşımı bazı kurallar dahilinde yapılmaktadır. Bu kurallara kısaca "internet protokolleri", ya da TCP/IP protokoller ailesi denir. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), bilgisayarlar ile veri iletme/alma birimleri arasında organizasyonu sağlayan, böylece bir yerden diğerine veri iletişimini olanaklı kılan pek çok veri iletişim protokolüne verilen genel addır. Bir başka değişle, TCP/IP protokolleri bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını koyar.
Bu protokollere örnek olarak, dosya alma/gönderme protokolü (FTP, File Transfer Protocol), Elektronik posta iletişim protokolü (SMTP Simple Mail Transfer Protocol), TELNET protokolü (Internet üzerindeki başka bir bilgisayarda etkileşimli çalışma için geliştirilen *login* protokolü) verilebilir. Adını sıkça duyduğumuz WWW ortamında birbirine link objelerin iletilmesini sağlayan protokol ise Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) olarak adlandırılmaktadır. TCP/IP protokolü aynı zamanda, diğer iletişim ağlarında da kullanilabilir. Özellikle pek çok farklı tipte bilgisayarı veya iş istasyonlarını birbirine bağlayan yerel ağlarda (LAN) kullanımı yaygındır.
Proxy servisleri nelerdir?
Proxy servisi, internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler :
Bir proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza (proxy'nin kelime anlamı VEKİL'dir) sizden aldığı "internet'ten bilgi alma" isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache),bu proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internet'e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak, size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, internet erişiminizi birhayli hızlandıracaktır. Özellikle evinizden modemle internete erişiyorsanız, proxy servislerini kullanmanız performansınızı arttırır. Çünkü, istediğiniz bilgileri, dış bağlantı hızı daha fazla olan proxy bilgisayarı sizin adınıza alır, siz de kişisel bağlantınızla bu bilgilere daha hızlı erişmiş olursunuz.
Firewall-güvenlik sistemlerinin kullanıldığı yerlerde, kullanıcıları çıkışları tek bir makine üzerinden olabilir. Bu durumda proxy servis makinesi sadece bir aracı olarak çalışır.
Proxy servisi kullanmanın avantajı çoktur. Herhangi bir siteden istediğiniz bir bilgi (web sayfası, ftp dökumanı vb) eğer kullandığınız proxy servisinde henüz depolanmamışsa, bu bilginin olduğu siteden alınır ve size iletilir. Ancak, daha sonra başka bir kullanıcı (ya da siz) aynı dökümanı/bilgiyi istediğinizde, ilgili döküman/bilgi proxy servisinde depolandığı (cache) için, doğrudan oradan size iletilir ve erişiminiz de çok daha hızlı olur.
Proxy servisleri, uluslararası internet bağlantılarındaki yoğunluğu azaltmak, erişimleri hızlandırmak ve ağı daha etkin kullanmak için çok yararlı araçlardır.
En popüler proxy servisleri, Web (http), FTP, Gopher ve Wais internet araçları için tanımlıdır. Web için proxy tanımlaması ve kullanımı 6. Bölüm'de kısaca anlatılmıştır.
Türkiye'deki bazı Proxy servisleri ve (Temmuz 1997 itibarıyla) ilgili port numaraları şunlardır :
Turnet Ankara : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
Turnet İstanbul : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
Turnet İzmir : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
ODTÜ : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
Ege Üniv. : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
İTÜ : [Sadece üyelerimiz linkleri görebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın...]
Istanbul'daki Turnet'e bağlı servis sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet Istanbul, Ankara Turnet üzerinden çıkan Internet Servis sağlayılarından hizmet alanların Turnet Ankara; İzmir' bölgesindeki Turnet'e bağlı İnternet Servis Sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet İzmir Proxy servislerini kullanmaları en iyi performansı verecektir. Ulusal Akademik Ağ kullanıcıları ise, kendi durumlarına göre, ODTÜ ve Ege servislerini kullanmalıdırlar.
Yukarıdakilerin dışında, birçok kuruluşun kendi özel proxy servisleri vardır. Size enyakın proxy servisini kullanmanız çoğunlukla en iyi sonucu verir. Bu yüzden, intrenet servisini aldığınız yerin proxy servisini öğrenin ve kullanmaya çalışın. Önemli proxy servislerin bir zincir oluşturarak ortak kullanımına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Firewall nedir?
Firewall (Internet Güvenlik Sistemi), internet üzerinden bağlanan kişilerin, bir sisteme girişini kısıtlayan/yasaklayan ve genellikle bir internet gateway servisi (ana internet bağlantısını sağlayan servis) olarak çalışan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.
Firewall sistemleri, bu engelleme işini, sadece daha önceden kendisinde tanımlanmış bazı domainlere erişim yetkisi (telnet,ftp, http vb) vererek yaparlar. Günümüzde, Internet Servisi veren makinalar oldukça sofistike Firewall sistemleri ile donanmıştırlar.
Domain nedir?
Browserınıza yazdığınız site adresleri domain oluyor. Biraz daha açarsak her hosting'in bir ip'si vardır. Ipleri akılda tutmanın zorluğu düşünülürse bunlara birer isim verilmesinin daha mantıklı olacağını anlarsınız. Bu adresler ilgili ipye yönlendiriliyolar.
Hosting nedir?
Hosting bir sunucunun hdd'sinin ( hardiskinin) bölünmüş bir kısmıdır. Web sitesinin şablonları, kodları, resimler vs. bu hdd içinde saklanır. Siz browserınıza domain'i yazdığınızda bu hardisk yönlendirilirsiniz. Ve İe hdd içindeki html kodlarını derleyerek sizin karşınıza siteleri çıkarır.
İnternet adreslerinde görülen kısaltmalar ne anlama gelir?
Internet'e bağlı kuruluşlar değişik gruplara ayrılabilir ve bir kuruluşun domain adresi, o kuruluş hangi gruba dahilse ilgili kısaltmayı bazı istisnalar dışında mutlaka içerir. Ayrıca, ülkelerin 2 harfli tanitim kodları da (Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada çıkışlı adreslerin çoğu ve geniş bir kitleye servis sunan bazı birimler dışında) adresin sonuna eklenir. Internet adresi, eğer özel amaçlı bir servise (ftp, gopher, www gibi) aitse, genellikle, bu durum, adresin başında kullanılan bir kısaltmayla verilir. Asağıdaki liste, adreslerde kullanılan bazı kısaltmaları ve ne anlama geldiklerini göstermektedir:

gov : Hükümet kuruluşları
edu : Eğitim kurumları (üniversiteler gibi)
org : Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen kuruluşlar
com : Ticari kuruluşlar
mil : Askeri kuruluşlar
net : Servis Sunucuları (Internet Servis Sağlayıcıları gibi)
ac : Akademik kuruluşlar (bazı ülkelerde edu yerine kullanılmaktadır)
int : uluslararası organizasyonlar, kuruluşlar
ftp : FTP Arşiv Sitesi (ön ek)
www : World Wide Web Sitesi (bazen web de kullanılır) -ön ek-
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tarsus33.forumv.biz
 
Yeni başlayanlara bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeni Baslıyanlara Msn Hack
» Hem bilgiler edinebileceğiniz hem de para kazanabileceğiniz web sitesi
» En Yeni Oyunlar - Oyunageloyna.com
» Yeni Agario siteniz
» En Yeni İyi geceler Mesajları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BarbarHack :: Hacking :: Yeni Başlayanlar-
Buraya geçin: